Audi Holbæk

Hvorfor vælge splitleasing?

Firmabil uden beskatning - Det er nok den simpleste måde at forklare Splitleasing på.

Men hvordan er det helt præcis at Splitleasing fungerer og hvordan ved du, at det er noget for dig. Audi Holbæk står klar til at rådgive dig omkring Splitleasing, men nedenfor kan du finde nogle punkter der allerede nu kan guide dig på rette vej.

Kørselfordeling mellem erhverv og privat

Jo større andel af erhvervskørsel, jo mere fordelagtigt er Splitleasing. De fleste kontrakter lyder på ca. 70% erhverv og 30% privat. Find dit behov og lad os sammen lave et oplæg der matcher din kørselsfordeling, så du kan få et beslutningsgrundlag.

Det er dog at lave kontrakter på 50/50, men her begynder fordelen ved Splitleasing at blive udvandet i forhold til klassisk erhvervsleasing, flexleasing eller køb, hvor du har fri bil med et beskatningsgrundlag.

Bedst til typer af biler med et højere beskatningsgrundlag

En god tommelfingerregel er omkring kr. 500.000,- og derover for bilens beskatningsgrundlag. Det er muligt at lave aftaler på biler der ligger under dette niveau, men her kan det hurtigt blive en fordel at lave en anden form for leasingaftale alt efter kørselsfordelingen. 

Kræver struktur og styr på dine køreture

Vores Splitleasingaftaler er kombineret med en elektronisk kørebog, men selv om turene automatisk noteres via en tracker i bilen, skal du fortsat sikre at få noteret hvilken type (erhverv eller privat) samt én note og hvilket formål der var for erhvervsturen.  

Vores leasingselskab bruger din fordeling af kørsel til regulering af leasingydelsen. Ligeledes anvender Skattestyrelsen kørebogen til dokumentation, hvis de trækker en splitleasingsag til kontrol. Du skal derfor af flere årsager har styr på din kørebog for hver tur.

Virksomhedens selskabsform

Det er meget vigtigt at der er styr på de kontrakter der indgås ved Splitleasing. Der skal indgås to separate leasingaftaler på køretøjet. Én aftale for brugeren (privatkontrakt) og vores leasingselskab samt én mellem arbejdsgiveren (virksomhedskontrakt) og leasingselskabet. Virksomhedens selskabsformen skal derfor være et A/S eller ApS.

Har du en enkelmandsvirksomhed skal du undersøge med din revisor, om det er muligt at gøre brug af VSO-ordningen (Virksomhedsskatteordningen). I et Holdingselskab kan du som udgangspunkt ikke Splitlease, medmindre det er et Holdingselskab med drift og du modtager løn derfra.

Økonomisk besparelse for begge parter

Ved Splitleasing deles alle bilens omkostninger mellem både privat (brugeren) og erhverv (arbejdsgiver) ud fra det split der fastsættes. Det betyder at der for brugeren er penge at spare i forhold til firmabilsbeskatningen og ligeledes er der penge at spare for arbejdsgiveren, da hele leasingkontrakten ikke skal afholdes alene af virksomheden. Kort fortalt sparer brugeren alle omkostningerne for erhvervskørsel og arbejdsgiveren alle omkostningerne ved privatkørsel.

Restværdi, er som altid en vigtig faktor

Restværdien skal afspejle den reelle værdi af bilen og nedskrevet realistik, så du ikke står med en ubehagdelig overraskelse efter end leasingperiode.

Vi anvender én professionel samarbejdspartner til Splitleasing

Der kan være mange faldgruber ved Splitleasing og netop derfor er det vigtigt med et samarbejde, med et professionelt leasingselskab. Audi samarbejder med Splitleasing-Danmark omkring Splitleasingkontrakterne. Deres kontrakter er godkendt af både SKAT og EY, hvilket er et vigtigt kvalitetsstempel. Og efter det seneste styresignal fra SKAT i maj 2019 er du sikker på at Splitleasingkontrakterne er gyldige ved indgåelse af en aftale via Audi Holbæk. 

Hvordan kommer jeg videre herfra?

Nu skal du bare finde bilen, antal kilometer om året samt kørselsfordeling, så hjælper vi dig på rette vej.

Splitleasing er for både nye og brugte biler. Så find den nye Audi-model der har din interesse eller klik her for at undersøg vores udvalg af brugte biler.

Skriv en e-mail med din forventet kørselsfordeling og Audi-modellen eller et link. Så vil vi gå i gang med et oplæg på Splitleasing til dig.

E-mail til Audi Holbæks salgsafdeling er holbaek@audi.dkeller telefon 70 70 10 25.