Audi Holbæk

Audi sætter ny salgsrekord i Danmark

Audi slutter året af på fornemste vis med at sætte ny salgsrekord. En salgsfremgang på over 30 % i forhold til 2018 taler sit tydelige sprog om et omfattende og attraktivt modelprogram, og Audi sendte således 10.540 nye Audi personbiler ud på de danske veje i 2019.

Det samlede salg af personbiler i Danmark var også historisk højt i 2019 og endte på 225.594 indregistrerede biler, hvilket er en stigning på 3,25 % fra 2018.

”2019 har på mange måder været et skelsættende år for Audi i Danmark”, fortæller Lars Kornelius, Direktør for Audi i Danmark. ”Det var året, hvor Audis første elbil – Audi e-tron – blev introduceret i Danmark, og den er blevet taget rigtig godt imod med dens nye og avancerede teknologi men stadig velkendte Audi-DNA. Audi e-tron indledte en ny æra med fuld fokus på bæredygtighed for mærket med de fire ringe, og målet er at have introduceret 20 rent elektriske modeller i 2025 samt 10 plugin-hybridmodeller. Samlet set er målsætningen i 2025, at ca. 40 % af Audis globale salg udgøres af elektrificerede biler (BEV og PHEV), samt at alle Audis fabrikker vil være certificeret CO2-neutrale. Audi er samtidig blandt de første bilfabrikker, der sammen med resten af Volkswagen Gruppen har forpligtet sig til Paris-klimaaftalen om fuld CO2-neutralitet i 2050.”

Audi har fortsat en filosofi om, at engagementet i motorsport er en investering i fremtidig teknologi i de serieproducerede biler, og derfor ligger fokus inden for motorsport på udvikling af de elektriske biler i Formel E. I 2018/2019 sæsonen tog den elektriske Audi e-tron FE05 racerbil 5 sejre ud af 13 og blev dermed den mest succesrige Formel E racerbil i sæsonen – i høj grad pga. den avancerede elektriske drivlinje.

Lars Kornelius fortsætter: ”Den mest solgte Audi model i 2019 var dog den populære Audi A3, der i løbet af året har kunnet fås i en attraktiv udstyrsversion, og som netop nu fås i en Audi A3 Sportback Limited Plus udstyrsudgave, der er rigtig godt udstyret uden merpris med bl.a. LED-forlygter, S line eksteriørpakke, 18" alufælge, klimaanlæg, adaptiv fartpilot og Audi smartphone interface inkl. Apple CarPlay.”

Også den nye Audi Q3 er blevet taget rigtig godt imod af danskerne, og sammen med den klassiske Audi A4, der i løbet af året blev introduceret i en kraftigt opdateret version, er der i løbet af 2019 rullet mange ud på de danske veje.

”Vi er meget stolte over, at så mange kunder har valgt Audi til i det forgangne år,” fortæller Lars Kornelius. ”Vi arbejder målrettet på at give alle kunder en god oplevelse i mødet med mærket, uanset om det er i vores bilhuse eller på vores digitale platforme. Det giver høj kundetilfredshed, og tilfredse kunder kommer igen. Det er bl.a. det, vi har set resultatet af i 2019.”

I en tid, hvor flere ydelser og produkter købes på abonnement, og hvor flere og flere kunder køber mobilitet i stedet for en bil, har privatleasing vundet kraftigt frem i 2019, og også her har Audi haft godt fat i kunderne inden for alle typer af premium modeller med attraktive udstyrsversioner til fornuftige priser.

2020

Allerede inden udgangen af 2019 var både coupé-udgaven Audi e-tron Sportback samt en version af Audi e-tron med et mindre batteri blevet introduceret, og i 2020 venter der også en S-version af Audi e-tron, ligesom der følger plugin-hybridversioner af A3, A6, A7, A8, Q5 og Q7 samt flere modeller med effektive forbrændingsmotorer og mildhybridsystemer. Hos Audi vil 2020 dog også bringe modeller til de klassiske bilentusiaster med RS-modellerne Audi RS 5 Sportback og Audi RS Q3/Q3 Sportback.

Læs mere om Audi i Danmark


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk