Audi Holbæk

Audi har opfyldt deres europæiske CO2-mål i 2020

Audi har mere end opfyldt sit CO2-mål for biler solgt i Europa i 2020 på baggrund af foreløbige tal. Med et beregnet gennemsnit på 101,5 g/km lå virksomheden et godt stykke under den lovmæssigt krævede værdi på 105,6 g/km (det overordnede mål er 95 g/km, men der er mange influerende faktorer, og bilmærkerne har derfor forskellige mål*). Resultatet svarer til en forbedring på omkring 20 % sammenlignet med gennemsnittet året før, og Audi bidrog på denne måde positivt til det samlede flåderesultat inden for Volkswagen-koncernen.

”Bæredygtighed er en central søjle i vores virksomhedsstrategi. Vi betragter CO2-værdien af vores flåde som en vigtig indikator og vil fortsat presse på med vores elektrificeringsoffensiv,” udtaler Hildegard Wortmann, medlem af direktionen i AUDI AG for salg og marketing. ”Vi vil fortsætte med konstant at øge andelen af batterielektriske og elektrificerede modeller i vores portefølje. I 2021 lancerer vi attraktive fuldelektriske modeller i yderligere to forskellige segmenter.” Audi vil snart introducere Audi e-tron GT, en følelsesladet Gran Turismo og mærkets ultimative performance-elbil. Den vil blive efterfulgt af Audi Q4 e-tron, den første Audi-model baseret på den modulære elektrificeringsplatform (MEB) fra Volkswagen Group.

Grundlaget for beregning af flådetallene er de ca. 585.000 nyregistrerede køretøjer i de 28 lande i EU og i Norge og Island. Især den markante stigning i leveringerne af den fuldelektriske Audi e-tron og e-tron Sportback samt mærkets plug-in-hybrider har haft positiv indflydelse på det beregnede gennemsnit i flåden. I 2025 sigter Audi på at tilbyde mere end 30 elektriske modeller, hvoraf ca. 25 er fuldt elektriske.

Audis udbud af plug-in-hybrider
Audi tilbyder nu plug-in-hybrid-versioner af A3 Sportback, Q3, Q3 Sportback, Q7, Q8, A8 og A8 L. Audi A6 Limousine, A6 Avant samt A7 Sportback har været udbudt som plug-in-hybrid de seneste 9 måneder og kan snart bestilles igen, når de i slutningen af februar opdateres og får større batteri. Q5, der tidligere har været udbudt som plug-in-hybrid, vil i løbet af et par uger også kunne bestilles som plug-in-hybrid i den opdaterede version af Q5.

Transformation til udbyder af bæredygtig premium mobilitet
På denne måde fortsætter AUDI AG sin transformation til leverandør af bæredygtig premium mobilitet og er på nuværende tidspunkt den største premiumproducent af elbiler blandt de tre tyske premiummærker. Efterspørgslen efter de succesrige modeller i e-tron-serien steg med 79,5 procent (47.324 biler) sammenlignet med året før. Globalt er Audi e-tron den mest solgte elbil fra tyske premiumproducenter. I Norge var det den mest solgte model af alle i 2020. I Tyskland var Audi e-tron-serien i stand til at fordoble sin salgsvolumen i sidste kvartal sidste år sammenlignet med 2019.

*Kilde: https://ec.europa.eu/clima/policies/transport/vehicles/cars_en


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk